Международен пленер за изящни изкуства във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:17 / 06.06.2013
725
По време на панаира на занаятите във Варна тази година ще бъде проведен и международен пленер за изящни изкуства, в който ще творят художници от различни държави. Това каза Веселина Савова от асоциация "Булгарика", занимаваща се с развитие и съхранение на българското изкуство. В края на пленера ще се направи и благотворителна изложба, като средствата, които ще се съберат ще са за реставрация на иконите в храма "Свети Никола" във Варна.

Участници в пленера се очакват от Русия, Румъния, САЩ, Корея, Франция. По думите на Савова, пленерът се очертава като много значително събитие за града, защото няма друго такова във Варна.

Програмата на тазгодишния панаир на занаятите и изкуствата през цялото време ще бъде съпътстван от допълнителни инициативи, които ще радват гостите и жителите на града, коментира още Савова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).