Международна изложба на котки стартира утре във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:34 / 15.04.2011
861
Над 100 котки от различни породи ще бъдат представени на международна лицензирана изложба в Двореца на културата и спорта. Събитието се организира за втора поредна година от Съюза на фелинолозите в България. Сред породите, които посетителите ще могат да видят, са британска, европейска късокосместа, девон-рекс, сфинкс и шотландска клепоуха.

Животните ще бъдат оценявани от двама съдии в 12 категории. Възможност да се изявят ще имат и котките, за които собствениците на притежават сертификат за родословие. Стопаните ще имат шанс да получат експериментално родословие, в което домашният им любимец да бъде вписан като първо поколение. Това може да се случи единствено, след като съдиите преценят дали котката притежава присъщите характеристики на своята порода.

Таксата за участие на ден за членовете на Съюза на фелинолозите в България е 25 лева, за другите участници е 35 лева. В чест на китайската нова година на заека и котката до участие ще се допускат и декоративни зайци. Техните собственици ще трябва да заплатят такса от 10 лева.

Изложбата ще се проведе днес и утре в зала 20 на Двореца на културата и спорта. Ще бъде открита за посетители в 16.00 часа. Входът ще бъде 2 лева, а за деца до 7 години-1 лев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).