Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международна конференция за черноморското сътрудничество се открива във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:42 / 18.11.2011Коментари (0)1367
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Международна конференция на тема: "Стратегии и политики на сътрудничество в Черноморския регион", организират Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" и Фондация "Конрад Аденауер" от понеделник до сряда във Варна.

Форумът се открива официално на 22 ноември в Конферентната зала на хотел "Адмирал" в курортния комплекс "Златни пясъци", съобщиха от висшето училище. За участие в него са поканени близо 100 политици и учени от 8 държави - Франция, Белгия, Румъния, Украйна, Русия, Грузия, Турция и България, добавиха оттам.

Това е втората международна конференция, посветена на сътрудничеството в Черноморския регион, която ВСУ "Черноризец Храбър" организира със съдействието на Фондация "Конрад Аденауер". Миналата година тя се проведе от 18 до 20 октомври във Варна под егидата на бившия министър на регионалното развитие и благоустройство и новоизбран президент Росен Плевнелиев с участието на учени, политици и експерти от 9 държави.

Сред официалните гости сега са д-р Марко Арнд, ръководител на Бюрото на фондация "Конрад Аденауер" в София, Патрик Анвроeн - директор на Конференцията на периферните крайморски региони в Европа, Юлиу Бара от Министерството на регионалното развитие и туризма на Румъния, Игор Когут - председател на борда на Агенция за правни инициативи и национален координатор на форум "Гражданско общество" в Украйна и Светлана Боева - директор на отдел "Международни отношения" в община Одеса, Украйна. Във форума ще участва и посланик Стефан Тафров, специален представител на министъра на външните работи на Р България за Източното партньорство.

Конференцията е планирана в две сесии - политическа и научно-експертна. В първата сесия участниците ще дискутират върху стратегията на ЕС за Черноморския регион, потенциала за сътрудничество на черноморските държави, побратимяването на отделни градове и инициативите на мрежата на неправителствените организации за развитието на региона.

Темите на втората сесия са ориентирани към източните политики на ЕС за региона и възможностите за партньорство в областта на висшето образование. Преподавателите във ВСУ "Черноризец Храбър" ще представят конкретен научно-приложен проект за разработване на международна териториално-устройствена схема на Черноморското крайбрежие, а от Московския архитектурен институт - опитът си в планирането на пограничен район на заселване по 33 меридиан.

В края на конференцията ще бъде приет документ за по-нататъшно развитие на сътрудничеството в Черноморския регион.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Борба за влияние в Близкия Изток
Ремонти във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: