Международното френско училище "Шарл Перо" се разраства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:16 / 24.03.2010
3183
Първия си изключително успешен семестър отчита Международното френско училище „Шарл Перо" - Варна. Единственото в града чуждо учебно заведение прие първите си ученици в началото на тази учебна година. Родителите им оцениха предимствата, които дава следваната от педагогическия екип френска образователна програма. Малките ученици на възраст от 3 до 7 години вече свободно се справят с всекидневната битова комуникация на чуждия език. Това е така, защото обучението се провежда на френски. Разбира се, не са пропуснати часовете по български език.

„Мисията на училище „Шарл Перо" е да даде на децата възможност да учат чужд език от най-ранна възраст, при това в условията на една изразена мултикултурна и многоезична среда - посочва директорката г-жа Жослин Льомоан. - В нашите класовете се срещат представители на шест различни националности - българи, французи, италианци, испанци, чехи, руснаци - често деца на родители франкофони или приятели на френската култура. Ние ги възпитаваме в уважение към културните различия и сме свидетели на искрения им интерес към традициите на отделните народи."

Най-важната задача пред колектива на училището сега е подготовката за отваряне на нов по-горен клас. Добавянето на един нов клас всяка година ще помогне за решаване на проблема с обучението на децата на чужденците, работещи във Варна.

През 2009/2010 г. в реконструирания първи етаж на сградата на читалище „Варненски Будители" на бул. „Сливница" 46 се обучават 43 ученици в 3 класа. През учебната 2010 / 2011 г. училището се разраства и наесен в него ще учат вече около 78 ученици от 3 до 8 годишна възраст. Половината от преподавателите и помощник преподавателите са французи.

Поради огромния интерес на родителите приемът започва необичайно рано - от 23 март.

Ще бъдат приети 11 деца на 3 години, по 9 на 4 и на 5 години и 6 на 6 години. Не е задължително родителите да са франкофони или чужденци. Подробности - на интернет адрес: www.efiv.bg

За спектакъла „Ma marionnette parle francais" („Моята кукла говори френски"). Признато е, че марионетките помагат за научаването на чужди езици. Детето, и най-притеснителното, придобива смелост за сметка на марионетката. По този начин говоренето пред публика е много улеснено.

Марионетките в класа на децата от 6 - 7 години бяха представени в началото на март 2010 като кукли, които идват от различни държави от петте континента и говорят френски.

Те съпътстват обучението по френски език (думи, граматика, фонетика), по география (петте континента, франкофонските страни), по изкуства (украсата на куклите, песни, танц) и един забавен игрови момент от обучението, в който децата участват без притеснение индивидуално и групово.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).