Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Министър Цветан Цветанов изнесе лекция пред варненски студенти
Автор: Екип Varna24.bg 15:46 / 14.10.2010Коментари (0)4036
© Impact Press Group
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" е доказана академична структура, която подготвя специалисти за бъдещото европейско развитие на страната. Това бе първата високо професионална среда, в която обсъдихме необходимостта от промени в системата за опазване на обществения ред и гарантиране сигурността на гражданите". Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на публичната си лекция пред студенти и преподаватели на висшето училище във Варна.

Тя бе изнесена днес в "Аула Максима", като част от юбилейната сесия по повод 20-годишнината от създаването на Академичния форум на университета.

С лекцията на министър Цветанов поставяме началото на поредица от академични прояви, посветени на юбилея, отбеляза Ректорът на ВСУ "Черноризец Храбър" проф. д.ик.н. Анна Недялкова. Асамблеята съвпада с удостояването на висшето училище със знака ECTS Label за успешно прилагане на Европейската система за натрупване и трансфер на кредити, който се присъжда за първи път на български университет. След получаването на знака DS Label миналата година, това е второто поредно признание на Европейската комисия за Варненския свободен университет, добави тя.

В лекцията си министър Цветанов очерта стратегията за функциониране на системата на МВР. Приоритет на държавата е борбата с престъпността, справянето с корупцията, усвояването на средствата по Оперативните програми на ЕС и подготовката на България за влизане в Шенген, каза той. Според министъра това, което е необходимо, е създаване на условия за бързо съдебно производство и съществени реформи в съдебната система.

След лекцията си министър Цветанов получи от Ректора на университета плакет с отличията на Европейската комисия за ВСУ "Черноризец Храбър" - DS Label и ECTS Label, почетния знак на Академичния форум и грамота. Бяха обсъдени и възможностите за по-активно взаимодействие между катедрите на висшето училище и МВР при подготовката на кадри за националната сигурност, борбата с престъпността и опазването на обществения ред.

Утре, 15 октомври, гост на университета ще е министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Лекцията му на тема: "Европейските фондове в България - политики за развитие" започва в 10.00 ч. в Учебно-спортния комплекс на ВСУ "Черноризец Храбър".

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: