Министър Папазов: Визията на новите трафик кули във Варна и Бургас ще бъде избрана след обществени обсъждания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:55 / 24.06.2013
1140
Архитектурното оформление на бреговите центрове за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Бургас и Варна ще бъде избрано след обществено обсъждане. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на церемонията по подписване на договорите за проектиране и изграждане на двете кули в гр. Бургас, предаде репортер на Varna24.bg. В следващите дни идейните проекти за брегови центрове ще бъдат изложени за обсъждане и в процеса на работно проектиране ще бъдат отчетени направените препоръки и предложения.

Министър Данаил Папазов подчерта значимостта на информационната система за гарантиране безопасността на корабоплаването в черноморския регион и важното място на оперативните центрове, които ще се помещават в бъдещите трафик-кули. По думите му двете съоръжения ще работят в пълна комуникационна съвместимост и това е добър знак за бъдещите проекти, свързани с развитието на българския воден транспорт, които трябва да бъдат изграждани в партньорство между двата големи пристанищни града.

Трафик-кулите в двата най-големи български пристанищни центрове ще бъдат изградени в рамките на проекта "Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS) - фаза 3". Общите инвестиции по него възлизат на близо 40 млн. лв. и се финансират по приоритетна ос 4 "Подобряване на корабоплаването по морските и вътрешноводни пътища" на Оперативна програма "Транспорт" 2007 - 2013 г. Очаква се двете трафик-кули да бъдат завършени до края на юни 2014 г. Изпълнителят е Консорциум "Мидия - Диана Комерс", а стойността на договора за изпълнение е 3 767 700,00 лв. (без ДДС).

На днешната церемония присъства и кметът на община Бургас Димитър Николов, представители на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт", на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", на изпълнителя и др.


Виж коментарите (1)

Още по темата (9):
15.08.2015 Бойко Борисов: Дай Боже наклонената кула на Рейдовия център да изкара поне колкото Пиза
14.08.2015 Транспортният министър ще пререже лентата на новия брегови център
10.08.2015 Премиерът открива новата трафик кула във Варна
05.08.2015 Откриват трафик кулите във Варна и Бургас
19.05.2015 Трафик кулата във Варна напълно готова до средата на лятото
17.04.2014 Направиха първа копка на трафик кулата във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).