Министър се изуми от булевард "Владислав Варненчик"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:10 / 27.05.2010
1654
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев останал изумен от варненския бул. „Владислав Варненчик". Той познавал трасето от времето, в което фирмата, която оглавяваше преди да поеме държавния пост, строи „Технополис" през 2002 г. За няколко години обаче околностите на една от централните пътни артерии в града се променили и развили толкова, че строителният министър не могъл да ги познае.

Плевнелиев добави, че в момента в Министерството на енергетиката, икономиката и туризма върви процедура по избор на консултант за разработване на нова икономическа стратегия. Целта е страната ни да намери генератори на дългосрочни работни места в производството, а не само в консумацията. Той не пропусна да отбележи, че в тази задача съществена роля имат и общините. На администрацията във Варна Плевнелиев препоръча спешно да набележи няколко иикономически отрасли извън туризма, заради сезонния му характер, които градът да развива.

Според него тук има нужда от създаването на няколко индустриални зони. Трябва обаче да се даде отговор на въпроса, когато се създадат такива зони върху буренясалите общински парцели, кой ще ги иска, дори и продадени за 1 лев, заяви министърът. По думите му е необходимо градската управа да седне и да си отговори на въпроса, къде има свободни терени и приоритетно трябва да се развива инфраструктурата. След това общината да направи всички възможно в най-кратки срокове да създаде необходимите условия на чуждестранните инвеститори, за да вложат парите си в града.

На инвеститорите вече им е омръзнало само да им се обещава, коментира той. По отношения на новия устройствен план на Варна пък Плевнелиев заяви: „Ако имате проблем, дръжте ни в течение".

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).