Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Министърът на икономиката се срещна с областния управител, във връзка с бъдещата индустриална зона
Автор: Екип Varna24.bg 08:43 / 19.01.2024Коментари (0)1671
©
Отличното познаване на местния бизнес, на потенциала на фирмите в региона и на перспективите пред тях е в основата на икономическото развитие на областта и на общините в нея. Това каза в началото на срещата си с областния управител министърът на икономиката Богдан Богданов. Той потвърди и казаното по-рано, че Варна е с най-голям потенциал за икономически ръст в цялата област.

Министърът коментира и новите икономически възможности пред региона след месец март, когато отпада контролът на въздушните и морските граници с държавите от Шенгенското пространство. "Ние трябва да материализираме този факт, защото той ни позволява да гарантираме сигурност и стабилност в региона, а това означава сигурност и стабилност за развитието на успешен бизнес и за привличането на инвестиции“.

Според министър Богданов, Варна и региона ще придобият стратегическо значение след влизането ни в Шентгенското пространство, заради възможностите, които предлага с морския и с въздушен транспорт, със ЖП мрежа и с магистрала Хемус, която вече е приоритет за правителството.

Конкретен повод за неговата визита във Варна е създаването и

развитието на Индустриална зона. Вече се водят разговори за терените, на които е възможно да функционира първата зона. Този проект ще трябва да премине и през обособяването на местно инвестиционно звено /Звено за слединвестиционно обслужване/. Това няма да е тежка административна структура, а по-скоро ограничен кръг от експерти, които познават в детайли всеки бизнес отрасъл, фирмите и техните възможности. Това ще са хората, които ще презентират местния бизнес, ще водят преговори и разговори за привличане нови инвеститори.

Министър Богданов намира, че успешното партньорство между държавата в лицето на "Националната компания Индустриални зони“, Областна администрация и местните общини, които трябва да имат пряк интерес от развитието на зоните, ще позволи разгръщането на техния потенциал и до привличането на чуждестранни инвестиции.

Министерството на икономиката ще разработи Инвестиционен портал, който ще позволи пряката и по-ефективна комуникация между всички държавни институции, местната власт и бизнеса. Инвестиционният портал ще предостави възможност да бъдат обучени експертите, които ще влязат в Звената за слединвестиционно обслужване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Мигрантски натиск към България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: