Министърът на отбраната гостува на откриването на академичната година във Висшето военноморско училище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:14
381
Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще поздрави курсантите и студентите от Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров. Той ще бъде гост на тържественото откриване на новата учебна година, което ще се състои на 30 септември в района на училището.

Учебната година във ВВМУ започват 672 първокурсници в образователно-квалификационна степен "бакалавър“ и 160 в "магистър“. Те ще се обучават на български език в специалности от три професионални направления – "Транспорт корабоплаване и авиация“, "Комуникационна и компютърна техника“, "Национална сигурност“. Новоприетите студенти в чуждоезиково обучение са 100.

55 са курсантите първокурсници в специалност "Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“. Те ще се обучават в редовна форма в общо шест специализации - "Корабоводене за ВМС“, "Корабни машини и механизми за ВМС“, "Военноморски комуникационни радиотехнически системи“, "Мехатроника“, "Кибероперации“, "Медицинско осигуряване на Въоръжените сили“. Петима военнослужещи са приети в задочна форма на обучение за придобиване на ОКС "бакалавър“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Опасното време продължава във Варна, ето какво е предупреждението...
За световния ден на сърцето във Варна: "Разходи се с кардиолога с...
Опасно време в цялата страна днес: Вижте кодовете, които издаде Н...
Варна е предупредена! Оранжев код за валежи и гръмотевици утре
Над 12 тона капачки събраха само за няколко часа във Варна
"Аз вярвам и помагам" с поредна акция във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).