Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мистериозен "холандец" вози пътници във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:32 / 26.07.2011Коментари (0)1574
© Народно дело
Автобус с холандска регистрация вози пътници по линия № 109, обслужвана от общинската фирма "Градски транспорт", забелязаха граждани. Те останали изумени от това, че номерът на превозното средство не е български и дори заподозрели, че става въпрос за някакъв вид незаконен превоз. От общинското транспортно дружество обаче разбулиха мистерията и признаха, че автобусът може да се смята за техен, въпреки че на практика е собственост на фирма, търгуваща с автомобили.

Прокуристът Веселин Михайлов обясни, че возилото, което върви и по линия № 9, било дадено на фирмата един вид за пробна експлоатация. Автобусът е произведен през 2005-а, а търговецът, който го дал на фирмата, се надявал да получи поръчка за доставка на още такива. Затова и използването му се води нещо средно между реклама и тест драйв. Преди да дойде във Варна, "холандецът" обикалял бургаските улици.

Според Михайлов това, че регистрацията му не е българска, не е проблем. "Все пак говорим за Европейски съюз, във всяка държава изискванията са еднакви", коментира той.
Съвсем на друго мнение обаче са таксиметровите шофьори. "Нас ни товарят с какви ли не изисквания, а пускат автобуси, които дори не са регистрирани у нас, да возят пътници", коментира техният местен синдикален лидер Димчо Иванов. Той добави, че би му било интересно как, кога и при какви условия въпросният автобус е минал технически преглед

Нарязването на няколко бракувани автобуса и на стара пароцентрала даде глътка въздух на общинската фирма "Градски транспорт", която в последната година буквално се бори за оцеляване. 10-те негодни за употреба возила са внесли 50 хил. лв. в касата на дружеството. Колко пари то е получило от събарянето на парния котел и свързаните с него съоръжения не е съвсем ясно, но прокуристът на фирмата инж. Веселин Михайлов каза, че от него за скрап са отишли 40 тона метал.

От дружеството се похвалиха също, че след уволнението на 15 работници кражбите на гориво са спрени. За полугодието разходът на дизел бил понижен със 150 000 литра в сравнение със същия период на 2010-а. От "Градски транспорт" съобщиха също, че в ход са пуснати 7 автобуса, държани като резерва в гаража на дружеството. Пет от тях са от уж "нерентабилните" возила марка "Рено", чието купуване бе използвано като претекст за политическия арест на лидера на БСП - Варна, Борислав Гуцанов.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: