Мистерия около уволнението на варненския рибарския шеф

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:43 / 07.06.2011
1256
Мистерия витае около шумното уволнение на Продан Проданов, началник на Контролното звено на ИАРА - Варна. То бе обявено в неделя от премиера Бойко Борисов при откриването на пътна отсечка край Аксаково. Министър-председателят коментира, че в разговор с него рибари се оплакали от действия на Проданов. Премиерът не уточни от коя лодкостоянка са жалващите се и какви са претенциите им към Проданов. Заедно с него по заповед на министър-председателя поста сдаде и директорът на ИАРА в София Явор Недев.

Продан Проданов коментира, че подобно публично уволнение го лишава от всякаква бъдеща кариера. Той недоумява как само заради приказки на рибари може да бъде уволнен, без да е направена сериозна оценка за дейността на контролното звено за последните две години. И уточни, че само преди месец добра оценка дали евроспециалистите. По същия мистериозен начин, след като от ГЕРБ дойдоха на власт, беше уволнен бившият шеф на ИАРА - Варна.

Светкавичната рокада във варненското звено коментира и председателят на рибарската кооперация на лодкостоянка "Траката" Иван Копчев. За него и колегите му уволнението на Проданов дошло като гръм от ясно небе. Всички опити на медиите да намерят недоволните балъкчии вчера удариха на камък.

Преди десетина години по същия шумен начин бе уволнен сегашният директор на областната земеделска служба във Варна инж. Георги Балтаджиев. Върховният административен съд го възстанови на работа. По-късно през годините го уволняваха още пет пъти, но той отново успяваше да сяда в шефското кресло след поредното решение на съда. Не е изключено по същия път да тръгне и Продан Проданов.

Името на публично порицания от Бойко Борисов Продан Проданов се завъртя в медийното пространство преди по-малко от месец. Според изнесената информация от предизборните събрания на ГЕРБ Проданов e сред номинираните за бъдещата листа за общински съветници на партията на Бойко Борисов във Варна.

Според запознати с кулоарната информация телевизионното уволнение на Проданов може и да е знак за потвърждение на вътрешнопартиен конфликт в морските редици на ГЕРБ, където както се твърди, се водят люти лични и отборни битки за влизане в местната власт. "Много сме зле и все по-зле ставаме", коментират под сурдинка членове на партията, наблюдавайки отстрани какво се случва. Според тях в публичното пространство се показва едно общо лице, но зад кадър е по-зле и от кошер.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).