Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мистерия около уволнението на варненския рибарския шеф
Автор: Екип Varna24.bg 11:43 / 07.06.2011Коментари (0)1256
Мистерия витае около шумното уволнение на Продан Проданов, началник на Контролното звено на ИАРА - Варна. То бе обявено в неделя от премиера Бойко Борисов при откриването на пътна отсечка край Аксаково. Министър-председателят коментира, че в разговор с него рибари се оплакали от действия на Проданов. Премиерът не уточни от коя лодкостоянка са жалващите се и какви са претенциите им към Проданов. Заедно с него по заповед на министър-председателя поста сдаде и директорът на ИАРА в София Явор Недев.

Продан Проданов коментира, че подобно публично уволнение го лишава от всякаква бъдеща кариера. Той недоумява как само заради приказки на рибари може да бъде уволнен, без да е направена сериозна оценка за дейността на контролното звено за последните две години. И уточни, че само преди месец добра оценка дали евроспециалистите. По същия мистериозен начин, след като от ГЕРБ дойдоха на власт, беше уволнен бившият шеф на ИАРА - Варна.

Светкавичната рокада във варненското звено коментира и председателят на рибарската кооперация на лодкостоянка "Траката" Иван Копчев. За него и колегите му уволнението на Проданов дошло като гръм от ясно небе. Всички опити на медиите да намерят недоволните балъкчии вчера удариха на камък.

Преди десетина години по същия шумен начин бе уволнен сегашният директор на областната земеделска служба във Варна инж. Георги Балтаджиев. Върховният административен съд го възстанови на работа. По-късно през годините го уволняваха още пет пъти, но той отново успяваше да сяда в шефското кресло след поредното решение на съда. Не е изключено по същия път да тръгне и Продан Проданов.

Името на публично порицания от Бойко Борисов Продан Проданов се завъртя в медийното пространство преди по-малко от месец. Според изнесената информация от предизборните събрания на ГЕРБ Проданов e сред номинираните за бъдещата листа за общински съветници на партията на Бойко Борисов във Варна.

Според запознати с кулоарната информация телевизионното уволнение на Проданов може и да е знак за потвърждение на вътрешнопартиен конфликт в морските редици на ГЕРБ, където както се твърди, се водят люти лични и отборни битки за влизане в местната власт. "Много сме зле и все по-зле ставаме", коментират под сурдинка членове на партията, наблюдавайки отстрани какво се случва. Според тях в публичното пространство се показва едно общо лице, но зад кадър е по-зле и от кошер.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: