Млад мъж опита да се самоубие с разредител за боя

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:13 / 06.12.2011
855
Млад мъж направи опит за самоубийство с разредител за боя, каза доц. д-р Петко Маринов от клиниката за интензивно лечение и остри интоксикации във Военноморската болница във Варна. Пациентът бил приет по спешност в токсикологията в петък, като първоначално заявил, че погълнал отровната течност, сипана в шише без етикет, по невнимание. После обаче станало ясно, че имал лични проблеми, които решил да приключи чрез самоотравяне. Мъжът бе изписан в добро състояние вчера. Химичните анализи ще покажат какъв точно е бил видът на разредителя.

В клиниката е приет по спешност и 14-годишен ученик с остро отравяне от алкохол. Момчето е докарано в безсъзнание с линейка на "Бърза помощ" около 22 ч. в неделя. През нощта го стабилизирахме и сутринта майка му дойде да си го вземе, каза още доц. Маринов. Случаи с алкохолни интоксикации при тийнейджъри не са рядкост, оттук нататък възрастта на пострадалите няма накъде повече да пада, коментира той.
В понеделник преди обяд са хоспитализирани 2 жени. Едната от тях е психично болна и е прекалила с предписаните й лекарства. Втората е с остра алергична реакция.

През тази есен се разминахме с тежките отравяния от диворастящи гъби, не скри доц. Маринов. Причините се крият най-вече в климатичните условия, които са възпрепятствали традиционните любители на безплатния деликатес. Със застудяването на времето през декември отравянията с гъби от гората намаляват рязко, сочи практиката на варненската токсикология.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).