Млад мъж загина при трудова злополука на пристанище Варна-Запад

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:53 / 24.08.2011
1228
Млад мъж е загинал на място при трудова злополука на пристанище Варна-Запад. Фаталният инцидент е станал около 15.10 часа вчера, съобщи директорът на "Инспекцията по труда" Иван Иванов.

34-годишният мъж е работел по разтоварването на кораба "Мерск Торино", пълен с контейнери. Кранът обаче не могъл да захване един от тях, което наложило спускането на работника върху контейнера. Той е трябвало да направи оглед, за да разбере защо подемното съоръжение не захваща сандъка, поставен върху друг контейнер, каза Иванов.

Според обясненията на крановика мъжът, който има 10-годишен опит на порта, е бил клекнал. При изправянето е залитнал и е паднал от 5,20 метра височина. Загинал е на място в резултат на получената черепно-мозъчна травма.

Причините за злополуката ще се изясняват, но не е изключено да му е прилошало, коментира шефът на "Инспекцията по труда". Във вторник беше много горещо, а на борда на плавателния съд температурите са още по-високи. Възможно е при изправяне кръвното да му е паднало, каза Иванов и допълни, че лекарите трябва да установят дали е имало прегряване.

На работника не са били осигурени вода или тонизиращи напитки. От пристанището са обяснили, че при работа в специфични условия на труд, в случая при високи температури, плащат допълнително възнаграждение в размер на 6 лева. "Не е сигурно обаче, че с тези пари хората си купуват необходимите им разхладителни напитки", заяви шефът на инспекцията. Днес той ще изиска да му бъдат предоставени документи за здравословното състояние на младия мъж. "Сигурно е, че той е бил опитен работник. Бил е правоспособен и е преминал всички видове обучения", каза още Иванов.

По време на фаталната случка мъжът е бил без каска, което е задължително условие. "Тя може би щеше го спаси, макар че работникът беше паднал по лице от контейнера", допълни шефът на инспекцията.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).