Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младен Станев – варненецът, за когото добруването на България е кауза номер 1
Автор: Екип Varna24.bg 09:57 / 04.06.2024Коментари (0)2927
©
Ако всеки българин направи нещо малко, то ще се върне стократно, и родината ни ще е №1. Всеки, с каквото умее – писателят с перото, строителят – с длетото... Това е символ-верую на Младен Станев – един варненец, за когото добруването на България е цел №1.

Малцина са тези, които знаят всичко, което той сам е постигнал за превръщането на България в по-добро място за живеене: спаси манастира Патлейна, като го купи и дари на църквата, бе двигателят на проекта по построяването на паметника на кирилицата в Монголия, бе инициаторът на издигането на монумента на кирилицата на Антарктида, събра съмишленици, с които изработиха и монтираха бюстове на Левски и Ботев у нас и в чужбина и много други инициативи. Всеки ден работи за каузата България. Вече втори мандат е председател на Асоциацията на българите по света. Бори се и запази цялостта на българската диаспора, с център Болград в Украйна – от Измаил до Одеса. Запази Тараклия, в Молдова, като български район. Пребори се за разкриването на българско консулство в Барселона. Ктитор е на няколко манастира у нас. Подпомогна дейно строежа на най-новата православна църква във Варна – "Свети Прокопий Варненски“. Помогна за българския храмов комплекс в Тараклия, Молдова и Арциз, Украйна.

Като съвременен Капитан Петко войвода – с гъсти вежди, мустаци, остър и дълбок, но блестящ от идеи и плам поглед, осанка. Милеещ за българщината. Патриот и родолюбец.

Но земен. Винаги готов да помогне. Крачи в високо вдигната глава. Не се крие, не шикалкави. Обещае ли нещо, думата му е закон.

Младен Станев – общественик, живата легенда на Варна. Не се прехласва по мимолетния блясък, а мечтае с дълбочина и перспектива. Знае, че посятото сега зърно, ще се превърне в златен клас.

Но, както са казали старите хора: Сам човек нищо не може да направи. Така и той се е обградил с хора, професионалисти, милеещи за България. Част е от коалиция "Граждански блок“. Заедно работят за запазване размера на данъците, референдум за приемането на еврото, отлагане на Зелената сделка, запазване на въглищните централи и подновяване строежа на АЕЦ "Белене“, преразглеждане на концесиите за добив на злато, нулева толерантност към нелегални мигранти, създаване на Министерство на демографията, развитие на масов спорт, достъпен за всяко дете. Това са част от нещата, за които се борят. Входирали са петиция за електронно гласуване. Всеки българин, независимо къде в момента живее и работи, е българин и има право да определя бъдещето на държавата, защото тук са неговите роднини, приятели, любими хора, а и той все някога ще се върне. Коалицията се бори за Закон за личната, персонална финансова отговорност на всеки държавен служител. Това ще сведе до минимум грешните и неразумни решения, които после "бъркат“ в джоба на всеки един от нас. Депутатите и държавните служители трябва да имат чисто минало и висок морал. Нужна е стратегия за развитието на България за следващите 30 години.

Не е важно да си поставиш хиляда цели. Важното е да обещаеш и да го спазиш. Важното е да бъдем хора с високо вдигнати чела, Горди, но не горделиви, от постигнатото. Защото то е за добруването на нашите деца. Коалицията ще работи и за възстановяване на патентния данък за малките търговци, за пазари за дребния земеделски производител. В частност за Варна – втори мост или тунел под езерото, развитие на културния туризъм, обособяване на открит археологически парк на терена на Варненския халколитен некропол, визуализация на културно-историческото и архитектурно наследство. Подпомагане на риболова, като отрасъл.

Младен Станев бе в основата на родолюбивата инициатива по закупуването на родния дом в Тараклия на Олимпи Панов - български революционер и офицер (майор), командващ артилерията по време на Сръбско-българската война (1885), военен министър във временното правителство на Петко Каравелов. Сега инициативният комитет набира средства за възстановяването й. Преди седмици Асоциацията на българите по света, чийто председател е, дари бюста на Апостола на Свободата на българският лицей "Васил Левски" в Кишинев.

Не едно или две са родолюбивите инициативи на Младен Станев – общественикът, за когото България е кауза №1.

Коалиция "Граждански блок“, №17 в бюлетината.  

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: