Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младежи консултират младежи как да подготвят мотивационно писмо и автобиография за работа
Автор: Екип Varna24.bg 09:09 / 10.06.2009Коментари (0)804
Стартира проект "Мост между училището и старта в кариерата", финансиран от Държавната агенция за младежта и спорта по Програма за младежки дейности 2008 - 2010 г.
Проектът се изпълнява от Сдружение "Център за развитие и подкрепа на бизнеса" има за цел да разпространи информация сред младежите в средните общообразователни училища относно съдържанието на професиите и развитие на умения за планиране на собственото си образование и професионална кариера в съответствие с индивидуалните личностни характеристики и перспективите на трудовия пазар. Идеята за инициативата е провокирана от липсата на отделни часове по професионално ориентиране в учебната програма на средните общообразователни училища в България.

Основните дейности заложени в проекта са: провеждане на модулен тип обучение за млади кариерни посредници; разработка на Интернет платформа за мобилно обучение; разработка на информационна брошура, провеждане на дни на кариерата в градовете Варна, Суворово и Дългопол и регионален младежки форум "Избери своя път от училищната скамейка" в гр. Варна. Преки ползватели на проекта са 225 младежи на възраст 17-25 г. от общините Варна, Дългопол и Суворово.

Проектът се реализира в отговор на потребностите на младежите, завършващи средното си образование да получат професионална помощ при избора на ВУЗ и специалност съгласно своите предварителни заложби и желания. Всички предвидени дейности са извънкласна форма на занимания за включените в проекта подрастващи.

Съдържанието на модулите се базира на основните умения, които младите кариерни консултанти трябва да притежават: умения за делово общуване и познаване на етикета при интервю за работа, умения за администриране на уеб платформата с оглед последващо предоставяне на он-лайн консултации за други младежи, умения за съставяне на автобиография, мотивационно писмо, общи познания как се стартира бизнес, как се разработва бизнес план и др.
Чрез инициативата се цели по-широко използване на Интернет технологиите като средство за осведомяване на младежите при избор на образование и бъдеща професия. Системата ще съдържа он-лайн учебни ресурси по всички разработени модули, секция за он-лайн консултации, описание на образователните възможности в България и чужбина, достъп до информация за стаж и работа;
Очакваните резултати от реализацията на проекта са насочени към развитие на предприемаческия дух у младежите, компетенции в сферата на ИКТ, редуциране на възможностите от избор на неподходящ ВУЗ/специалност и създаване на предпоставки за по-добро оползотворяване на съществуващите заложби у младежите.

Всички желаещи младежи, които отговарят на условията могат да се включат напълно безплатно в обучението за млади кариерни посредници, което ще стартира през септември тази година.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: