Младежи учат малчугани как да си мият правилно зъбките

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:42 / 15.03.2013
1311
Една хубава усмивка променя до неузнаваемост лицето ни - кара очите ни да искрят и изглеждаме по-чаровни, но много често ние не се усмихваме поради проблеми в зъбите. Липсата на бяла усмивка и усмивката въобще влияе на нашето настроение, самочувствие, пречи на невербалната комуникация. И решението е само едно - постоянни посещения в кабинета на стоматолог. Както всеки проблем с времето той става все по-труден за решаване. В тази посока клуб "Млад Медик Варна" към Сдружение "Младежки Глас" стартира кампания "Самочувствието ни утре зависи от състояние на зъбите ни днес" насочена към децата от детските градини и техните родители.

Кампанията започна с разпространение на информационни материали изготвени от Цветан Неделчев, председател на клуб "Млад Медик Варна" и Паша Александрова - председател на "Младежки глас - клон Варна", на който е показано как правилно се мият зъбите. Едно толкова обикновено и всекидневно усилие като миенето на зъбите от най-ранна детска възраст би могло да предотврати сериозни проблеми почерняване, опадване, по-късна смяна на млечните зъби с постоянни и могат да се появят и изменения в челюстта и видимо изкривяване на зъбите.

Кампанията стартира в Екодетска градина ОДЗ 14 "Дружба" - Варна със съдействието на директорката Елена Гаданчева и студентите от факултет "Дентална медицина" към "Медицински университет" Варна - Ангелина Шишманидова и Мариета Гарева.

До края на месеца е планирано да се разпространят още рекламни материали в останалите детски градини на гр. Варна и едно последващо обучение на малчуганите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).