Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младежка кулинарна академия стартира днес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 02.10.2023Коментари (0)988
©
Фондация "Св. св. Константин и Елена" организира инициативата "Младежка кулинарна академия в курорта Св. св. Константин и Елена“. Тя има за цел да подпомогне млади хора, на възраст от 15 до 29 години, насочили се към кулинарната професия, да придобият знания, умения и практически опит в реална работна среда, да се учат от изявени и вече утвърдени шефове-готвачи и професионалисти, които са работили в едни от най-популярните ресторанти и хотелски вериги в Европа и България, научи Varna24.bg.

Целевите групи на проекта са млади хора на възраст от 15 до 29 години, които имат интерес кариерното им развитие да продължи в сферата на кулинарното изкуство:

- ученици от общообразователни училища във Варна, които след завършването на средното си образование, искат да насочат професионалната си реализация в сферата на кулинарните изкуства;

- ученици от професионални гимназии във Варна;

- студенти от колежи и университети на територията на Варна;

- млади хора от 15 до 29 години, които искат да се развиват уменията си в кухнята и да работят в тази сфера, в т.ч. млади предприемачи, които искат да развият подобен бизнес;

- младежи и девойки в неравностойно положение с интерес към кулинарната професия, от центровете за настаняване от семеен тип "Изгрев“ и "Другарче“ във Варна – институции, които традиционно са включени във всички проекти и инициативи на Фондация "Св. св. Константин и Елена“.

В рамките на проекта е планирана реализацията на общо 8 обучителни и теоретични модули по различни теми. В практическата част за по-голяма ефективност участниците ще бъдат разпределени в 3 групи по 15 души.

8-те модула ще се реализират този Октомври в ресторантите в Аквахаус Хотел & СПА и Хотел Астор Гардън в курорта Св. св. Константин и Елена. След приключване на програмата, всеки участник ще получи сертификат за преминато обучение при шефовете Станислав Петков – главен готвач на ресторант "Monty“ и Светослав Петров – главен готвач на ресторант "Kampai“. Най-изявените участници могат да бъдат поканени на работа.

ДЕЙНОСТ 1 - МОДУЛ ТЕОРЕТИЧНО ОБУЧЕНИЕ – "Професията готвач“

Дата на провеждане: 02.10.2023 г.

Очаквани резултати: Този модул ще се води от професионални готвачи в ресторанти в курорта Св. св. Константин и Елена и ще запознае участниците с професията "Готвач“, с необходимите умения, основни задължения, професионална квалификация, нормативна уредба, санитаро-хигиенни изисквания и др. Ще се реализира в реална работна среда.

ДЕЙНОСТ 2 - МОДУЛ ТЕОРЕТИЧНО ОБУЧЕНИЕ – "Технологии и оборудване в кухнята“

Дата на провеждане: 03.10.2023 г.

Очаквани резултати: Този модул ще се води от професионални готвачи в ресторанти в курорта Св. св. Константин и Елена и ще запознае участниците с оборудване в професионалните кухни, различни техники за студена и термична обработка на храните и др. Ще се реализира в реална работна среда.

ДЕЙНОСТ 3 - МОДУЛ ТЕОРЕТИЧНО ОБУЧЕНИЕ – "Основни характеристики на средиземноморската кухня“

Дата на провеждане: 04.10.2023 г.

Очаквани резултати: Този модул ще се води от професионални готвачи в ресторанти в курорта Св. св. Константин и Елена и ще запознае участниците по темата за средиземноморските кулинарни специалитети, автентични рецепти, които се използват за приготвянето на различни видове риба, морски дарове и др, характерни подправки, подходящи вина, комбинация от вкусове, сосове, дресинги и др. Ще се реализира в реална работна среда. Участниците ще научат и повече информация от първа ръка и как се правят авторски рецепти.

ДЕЙНОСТ 4 - МОДУЛ ТЕОРЕТИЧНО ОБУЧЕНИЕ – "Тайните на азиатската кухня“

Дата на провеждане: 04.10.2023 г.

Очаквани резултати: Този модул ще се води от шеф Светослав Петров – главен готвач на ресторант "Kampai“ в Аквахаус Хотел & СПА. Ще запознае участниците с историята на паназиатската кухня, която става все по-популярна в Европа, със съвкупността от техники, азиатски продукти и подправки. Пан азиатската кухня е близо до философията на шеф Петров – да готви без отпадъци, да влага всяка част от продуктите, да експериментира с нови техники и автентични рецепти.

ДЕЙНОСТ 5 - МОДУЛ ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ – Workshop "Как се прави домашна паста“

Дата на провеждане: 09.10.2023 г.

Очаквани резултати: Уъркшопът ще се води от професионални готвачи. Участниците ще се запознаят с техники и рецепти за приготвянето на домашна паста, ще могат да пробват сами да замесят тесто, да нарежат пастата.

ДЕЙНОСТ 6 - МОДУЛ ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ - Workshop "Как се прави суши“

Дата на провеждане: 09.10.2023 г.

Очаквани резултати: Този модул ще се води от шеф Светослав Петров – главен готвач на ресторант "Kampai“ в Аквахаус Хотел & СПА. Участниците ще придобият практически опит с основни техники за приготвяне на суши, съчетание и комбинации със сосове, подправки, подредба, презентация на блюдата.

ДЕЙНОСТ 7 - МОДУЛ ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ – Workshop "Бъди помощник в кухнята“

Дата на провеждане: 10.10.2023 г.

Очаквани резултати: Този модул ще даде възможност на участниците във финалната част на проекта да бъдат помощници в кухнята по време на активния туристически сезон. Отлична възможност да участват пряко в подготовката на закуската, обяда и вечерята на гостите на хотела и да научат повече за екипната работа, за работата под напрежение, за изпълнението на сроковете, за координацията между различните звена, за поемането на преки отговорности в изпълнението на конкретни задачи.

ДЕЙНОСТ 8 - МОДУЛ "СЪСТЕЗАНИЕ“ – "Кой ще бъде най-бърз“ с награди за най-добре представилите се участници

Дата на провеждане: 11.10.2023

Очаквани резултати: Състезанията ще бъдат заключителната част на проекта. Най-добре представилите се участници ще получат награди, а за всички ще има сертификати за преминатото обучение по съответните модули.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: