Младежка организация започва кампания против найлоновите торбички

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:55 / 26.03.2010
837
Кампания против употребата на найлонови торбички започва младежката организация „ИДЕЯ" във Варна. С проекта си искаме да събудим чувство за отговорност у младите граждани и да им покажем, че дори на пръв поглед незначителни неща като найлоновите торбички оказват голямо влияние върху околната среда и нейната чистота, коментира Мая Ангелова.

Тя уточни, че младежите целят да заменят възможно най-много найлоновите торбички с платнени такива и така да положат основите на един по-икономичен и екологичен начин на пазаруване и пренос на стоките. Платнетите торбички имат двойна функция - освен екологичен начин за пренос на продукти и стоки, те играят ролята и на рекламен материал, промотиращ идеята на младежите, като по този начин се усилва и ефекта от тях.

Стартът на кампанията ще бъде даден по-късно днес с информационна среща посветена на проблема, в който ще се включат младежи, еколози, медии, младежки работници, представители на бизнеса и др. Предвижда се младежките работници от „ИДЕА" да посетят 12 учебни заведения на територията на града с цел реализиране на еко-ателиета. Паралелно с това, в центъра на града и мол „Варна" ще се проведе и акция „Сливи за смет", в рамките на която ще бъдат подменяни найлонови торбички с нови еко-чанти.

Проектът „Аз съм Еко!" се реализира с финансовата подкрепа на програма „Младежта в действие" на Европейската комисия, администрирана в България от НЦЕМПИ. Повече за програмата и Националния център за европейски младежки програми и инициативи може да се намери в интернет на адрес: www.youthbg.info.

Източник: Днес +


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).