Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Млади българи от 8 държави ще играят хоро на патриотичен семинар край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:48 / 11.04.2017Коментари (0)1872
©
Традиционният семинар на Фондация "Българска памет" ще бъде официално открит този следобед в курорта "Св. св. Константин и Елена". Юбилейното 20-о издание на семинара ще събере 200 младежи от 8 държави и ще премине под мотото "България 2017 - 10 години част от Европейския съюз, период на предизвикателства, възможности и научени уроци".

Участниците в проекта ще са младежи от историческата ни диаспора в Украйна, Молдова, Сърбия, Македония и България. Поради големия интерес на млади хора, за първа година ще се присъединят и участници от Румъния, Албания и Гърция. Те са добре запознати с дейността на фондацията и са изразили желание да станат част от проектите й за евроинтеграция и създаване на мрежа от приятелства.

През годините в инициативата са участвали над 5000 учащи. И в това издание младите посланици на европейската идея ще имат възможността да дискутират теми, свързани с: предизвикателствата и възможностите пред Европейския съюз, опита на България като страна-членка на ЕС и ролята на младите хора в предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Младите участници ще проведат множество срещи и дискусии на тема: "България в ЕС - 10 години в голямото европейско семейство", "Кирилицата - азбука на разщирението в ЕС", "Разширяване на ЕС и европейската перспектива пред страните от Източното партньорство". До 14 април те ще се включат и в различни интерактивни сесии, ролеви игри, дискусии и лекции.

Семинарът е част от програмата на "Варна - европейска младежка столица. InnoWave2017". В тази връзка в четвъртък по обяд са планирани различни инициативи на открито. Сред тях е флашмоб "Българско хоро", по време на който младежите от България, Украйна, Молдова, Сърбия, Македония, Румъния, Албания и Гърция ще изиграят голямо българско хоро. Същия ден те ще украсят дървета в Морската градина с предварително изработени яйца от непромокаем материал, изписани с европейските ценности: толерантност, солидарност, уважение и др.

В събитието се очаква да се включат президентът Румен Радев и неговият предшественик Росен Плевнелиев, който като председател на Фондация "Решения за бъдещето" ще направи презентация на тема "Мир, образование и иновации".

Участие в семинара ще вземат посланици, представители на университети от страната, общественици и приятели на Фондация Българска Памет.

Официалното откриване е насрочено за 14,30 часа.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: