Млади варненци учиха тънкостите на траш арта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:46
241
Как се изработва траш арт, учиха млади хора във Варна. Занатията – и лекционни, и под формата на уъркшоп, бяха водени от утвърдени творци от морския град – носителя на награда "Варна“ – Николай Русев, и художниците Пламен Митев и Димитър Русев. В семинарите участие взеха ученици от училища в морския град. Те се проведоха в изпълнението на дейностите по проекта "Да отворим вратата на бъдещето!“, който ще се реализира от сдружение "Младежки информационен доброволчески център“, и е финансиран по фонд "Култура“, Община Варна 2024.

Траш арт е името, дадено на изкуството, което включва стари боклуци, повредени или използвани вещи. Целта е, че те могат да се превърнат в нещо ново и красиво. Траш артът е самобитно изкуство, на голям тласък в съвременния живот му е дадено през 1918 г., когато германецът Курт Швитерс от Хановер започва експерименти в областта на абстрактното изкуство, като залепва опаковки от цигари, парчета билети и други парчета хартия с текст върху повърхността на своите произведения, заменяйки обикновените бои.

Задачите, които проекта "Да отворим вратата на бъдещето!", има за цел да реши, са: формиране на творчески идеи и потенциал чрез изразните средства на траш арта, стимулиране на избрания контингент от информация и практически методи, разработване на концепция за подпомагане на млади творци за създаване на самостоятелни проекти. Проектът е финансиран по фонд "Култура“, Община Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна се проведе важна среща на главните сержанти на командва...
Скъп айфон донесе глоба на млад варненец
10 години зад решетките за украинец, убил свой колега край Варна
Наградиха заслужили варненци
Три варненски университета откриха официално академичната си годи...
50 бебета са родени през 2024 година във Варна с помощта на общин...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).