Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Модерна детска болница може да заработи към УМБАЛ "Св. Марина" до 2 г.
Автор: Екип Varna24.bg 08:39 / 11.10.2012Коментари (2)592
© Impact Press Group
До две години има възможност да заработи модерна детска болница към УМБАЛ "Св. Марина". Това стана ясно на заседание на общинската комисия по здравеопазване, предаде Дарик.

Сградата вече е осигурена, а средствата за реализирането на проекта следва да дойдат по програма на норвежкото правителство, обясни председателят на комисията проф. Анелия Клисарова.

Условията са лечебното заведение да има визия, която да не кара децата да чувстват, че са в болница. Предвиждат се отделна сграда, площадки за игра и парк. Възможността за осъществяване на проекта, който вече е разработен, идва от добре развитите партньорски отношения с Норвегия, каза проф. Клисарова.

При лечението на малчуганите ще бъде използван и диагностичния център на "Св. Марина". Той разполага с най-модерна техника. Детска болница е един от приоритетите на университетското лечебно заведение, които е желателно да се включат в Програма за развитие на общинското здравеопазване в периода 2013-2015, обясни проф. Клисарова. Тя допълни, че би могла да се изгради и детска градина за облекчение на работещите в болничния комплекс и студентите.

Създаване на Център за иновации и изследвания в областта на медицината и здравеопазването към Медицински университет Варна беше вторият приоритет, който представи болница "Св. Марина".

По време на заседанието на комисията вижданията си за развитие поставиха и останалите общински лечебни заведения в града. След основните проблеми, които се очаква да се разрешат през следващите две години са по-добро организиране на неотложната помощ, ремонтирането на сградния фонд и осигуряването на качествена апаратура.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.10.2012 г.
0
 
 
Невроложката или психоложката. Нещо друго да не е предназначено за "Св. Марина"? Сигурно във Варна няма други болници, в които лежат деца? Всичко за" Св.Марина". Нали е университетска - нека студентите се учат върху децата ни.
Aнонимен
на 11.10.2012 г.
0
 
 
Дай боже да се получи! Детските клиники в терапията и сега се стараят да направят уютен деня на децата и смея да твърдя, че всичко зависи не толкова от средствата, колкото от лекарите. Сградата и условията помагат съвсем малко на това децата да се чувстват добре, въпреки болетта. И сега в детската ендокринология децата се посрещат приветливо, обръща им се внимание и същевременно се третират като големи хора, а не като бебета. В другата клиника пък (белодробни и бъбречни) цари ужасно пренебрежение към детето, независимо от възрастта. Да не говорим пък за невроложката, която сумти и гледа лошо, пък после се сърди, че децата нищо не й казвали.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: