Модерна детска болница може да заработи към УМБАЛ "Св. Марина" до 2 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:39 / 11.10.2012
593
До две години има възможност да заработи модерна детска болница към УМБАЛ "Св. Марина". Това стана ясно на заседание на общинската комисия по здравеопазване, предаде Дарик.

Сградата вече е осигурена, а средствата за реализирането на проекта следва да дойдат по програма на норвежкото правителство, обясни председателят на комисията проф. Анелия Клисарова.

Условията са лечебното заведение да има визия, която да не кара децата да чувстват, че са в болница. Предвиждат се отделна сграда, площадки за игра и парк. Възможността за осъществяване на проекта, който вече е разработен, идва от добре развитите партньорски отношения с Норвегия, каза проф. Клисарова.

При лечението на малчуганите ще бъде използван и диагностичния център на "Св. Марина". Той разполага с най-модерна техника. Детска болница е един от приоритетите на университетското лечебно заведение, които е желателно да се включат в Програма за развитие на общинското здравеопазване в периода 2013-2015, обясни проф. Клисарова. Тя допълни, че би могла да се изгради и детска градина за облекчение на работещите в болничния комплекс и студентите.

Създаване на Център за иновации и изследвания в областта на медицината и здравеопазването към Медицински университет Варна беше вторият приоритет, който представи болница "Св. Марина".

По време на заседанието на комисията вижданията си за развитие поставиха и останалите общински лечебни заведения в града. След основните проблеми, които се очаква да се разрешат през следващите две години са по-добро организиране на неотложната помощ, ремонтирането на сградния фонд и осигуряването на качествена апаратура.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).