Модерна развлекателна техника в новия атракцион край езерото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:07 / 23.02.2009
685
С тренажори за космонавти ще бъде оборудвана бъдещата атрактивна зона за екстремни изживявания, която ще се изгради край езерото във Варна. Тя ще бъде първата по рода си у нас и ще предлага развлечения, каквито няма никъде в България, съобщи за "Черно море" Калинка Попстефанова, шеф на общинската дирекция "Младежки дейности и спорт".

За създаването на подобен комплекс, където да се издигне и съоръжение за бънджи скокове, се заговори още през лятото. Вече има повече яснота относно терена, където амбициозните планове на общината могат да намерят реализация. За целта е отреден парцел в непосредствена близост до Морската гимназия в район "Аспарухово". Новият спортно-развлекателен център ще се простира на площ от 500 - 600 кв. м, или около 18 декара, поясни Попстефанова. Общинската администрация в момента прави обстойни проучвания за подготовката на обществена поръчка. Плановете са теренът да бъде отдаден на концесия. Съоръженията за екстремни спортове ще бъдат изцяло частна инвестиция.

Варненският клуб "Адреналин" вече има готов идеен проект за изграждането на комплекса, но планира да кандидатства за реализацията му в партньорство с други инвеститори.
По повод новите придобивки в Спортно-развлекателния комплекс "Младост" Калина Попстефанова коментира, че все още се изгражда фундаментът на площадката за ролери. Настилката й ще бъде положена в началото на май, но съоръжението ще може да се ползва и преди това, поясни шефката на общинската дирекция "Младежки дейности и спорт".

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).