Момичета от ромската махала били снимани от австралийският педофил

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:12 / 11.11.2008
938
Задържаният вчера педофил - 35-годишният австралийски лекар Джоузеф Лий Смит, пътувал из целия свят. В България е бил в разгара на лятото - юли и август, когато отново са му "гостували" момченца от ромската махала. На 2 ноември пак е кацнал в морската столица и този път е наел апартамент в центъра. Екип на „Народно дело" се опита да разговаря с живеещите в кооперацията на ул. „Драган Цанков" 4. Входната врата обаче се оказа здраво залостена, а една от съседките, която се престраши да откликне на домофона, категорично отказа информация. От съществуващите в съседство офиси на строителна фирма и адвокатски кантори също нямаха представа, че какво се е случвало под под носовете им. По-скоро смаяни от случилото се, отколкото заинтересовани, бяха и хората от улицата.

Жертвите не са заставяни насила да правят секс със Смит. Две от децата са на 13 г., а едното е на 11 г. За всеки сеанс хлапетата са получавали заплащане в размер на 10 - 20 лв. Смит ги е черпил с бонбони и ги е хранил. Това заяви пред „Народно дело" наблюдаващият прокурор по случая Диана Недкова-Кипрова. Тя подчерта, че засега разследването сочи, че пострадалите момчета са от ромски произход и са от рисков контингент, но пък си имат семейства. Пред съда вчера адвокатът на Смит - Петър Димитров, заявил, че докторът е бакалавър и има действаща практика. Дали обаче е бил педиатър или терапевт, това тепърва ще се изяснява. От обвинението са категорични, че австралиецът не е бил разработван предварително. Търси се следа дали порнографските материали са били продавани някъде, или само са били записвани и съхранявани на дискове. Хазяинът на Смит не е бил в България по време на задържането, затова все още не е разпитан, уточниха от ВОП вчера. „При подобни дела ние се вторачваме вечно в престъпника. Но е крайно време държавата и неправителствените организации да създадат мерки и програми, които да дават резултати. Трябва да направим така, че децата ни да имат детство, а не да стават старци в зората на живота си, и най-после да бъдат защитени", заяви прокурор Кипрова.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
22.01.2010 Австралийският педофил обжалва присъдата си
12.10.2009 Близо 5 години затвор за австралиеца педофил
12.10.2009 Австралиец застава пред съда за педофилство
08.04.2009 Потвърдиха ареста на австралиеца, снимал детско порно
11.03.2009 Потвърдиха ареста на варненеца, осигурявал момчета на австралиеца, обвинен миналата година за блудство с малолетни
21.11.2008 Задържаха под стража сводника, осигурявал момчета на австралиеца
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).