Монокристалните фотоволтаични панели най-ефективни за климата във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:38 / 12.04.2011
2076
Монокристалните фотоволтаични панели имат най-добра производителност на kW инсталирана мощност в сравнение с хибридните и тънкослойните панели. Това сочат данните от 9-месечно проучване, направено в рамките на проект за ефективното производство на слънчева електроенергия. Проектът, който бе отчетен днес на пресконференция в Областна администрация, се изпълнява от Черноморската регионална агенция за управление на енергията /ЧРАУЕ/ Варна, съвместно с Асоциацията на българските черноморски общини и Българското дружество за защита на птиците.

Монокристалните панели са 6,59% по-ефективни от хибридните и с 8,13% от тънкослойните панели, сочи проучването. При анализа са наблюдавани слънчевата радиация, температурата на модулите и параметрите на времето. Производителността се приравнява към 1 kВp инсталирана мощност за по-лесно сравнение и бъдещи изчисления, посочват специалистите.

По техни данни, от откриването през юли м.г. досега, системата е произвела 3 259 kWh електроенергия от Слънцето и е предотвратила изхвърлянето на 2 281 кг въглероден диоксид. С ел. енергията са захранени част от енергийните нужди на Бизнес инкубатора във Варна.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).