Морска администрация - Варна с нов шеф след 1 декември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:43 / 12.11.2010
1497
Всички, подали документи в настоящия конкурс за поста директор на "Морска администрация" - Варна, са допуснати до следващ етап, съобщиха от изпълнителната агенция. Това са Георги Гилев, Валентин Енчев, Иван Господинов и Христо Иванов. До 26 ноември и четиримата ще трябва да представят концепции, визиращи по-нататъшното развитие на структурата с цел подобряване контрола върху безопасността на корабите, опазване на морската среда от замърсяване и безопасността на пристанищата. Датата на защитата също е определена. Кандидатите ще трябва да се явят пред изпитната комисия на 1 декември във Варна.

Освен магистър с най-малко 6 години професионален опит в областта на корабоплаването или ранг І младши в структурата на държавната администрация бъдещият шеф на Дирекция "Морска администрация" - Варна, трябва да е капитан далечно плаване, предвиждат изискванията за заемане на длъжността. Допълнително предимство са управленските умения, отличното владеене на английски език, компютърната грамотност и компетентността, свързана с познаване на нормативни актове по безопасността на корабоплаването.

Процедурата, която трябва да приключи в началото на следващия месец с избор на нов шеф на Морска администрация - Варна, е трета поред. В предходната, която приключи без резултат в началото на май, за поста се бориха Атанас Дернев и Чавдар Кирков - членове на Българската асоциация на морските капитани, и Георги Гилев - главен експерт "Морска политика" в общината.

Варненската дирекция е без шеф повече от година, след като кап. Богдан Богданов бе уволнен дисциплинарно от вече бившия изпълнителен директор на ИА "Морска администрация" кап. Николай Апостолов. Временно, за по 6 месеца, длъжността изпълняваха шефът на отдел "Квалификация и регистрация на морските лица" кап. Александър Първанов и началникът на отдел "Преглед и регистрация на кораби" кап. Борис Ковачев.

Преди да излязат последните резултати в настоящия конкурс директорът на ИА "Морска администрация" Сергей Църнаклийски заяви, че за съжаление при двете предходни процедури не се е явил подходящ кандидат. В първия случай изобщо не се е стигнало до защита на концепция, а във втория комисията не е одобрила позициите на кандидатите.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
09.11.2010 Четирима искат шефския стол в "Морска администрация"
26.10.2010 Пак отвориха конкурса за шеф на Морска администрация
04.05.2010 Не харесаха шеф за Морска администрация
20.04.2010 Трима се борят за шеф на Морска администрация
13.04.2010 Пак търсят шеф за Морска администрация
08.04.2009 Главният координатор по Парижкия меморандум Чавдар Кръстев ще бъде наказан
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).