Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Морска администрация - Варна с нов шеф след 1 декември
Автор: Екип Varna24.bg 17:43 / 12.11.2010Коментари (0)1497
© Varna24.bg
Всички, подали документи в настоящия конкурс за поста директор на "Морска администрация" - Варна, са допуснати до следващ етап, съобщиха от изпълнителната агенция. Това са Георги Гилев, Валентин Енчев, Иван Господинов и Христо Иванов. До 26 ноември и четиримата ще трябва да представят концепции, визиращи по-нататъшното развитие на структурата с цел подобряване контрола върху безопасността на корабите, опазване на морската среда от замърсяване и безопасността на пристанищата. Датата на защитата също е определена. Кандидатите ще трябва да се явят пред изпитната комисия на 1 декември във Варна.

Освен магистър с най-малко 6 години професионален опит в областта на корабоплаването или ранг І младши в структурата на държавната администрация бъдещият шеф на Дирекция "Морска администрация" - Варна, трябва да е капитан далечно плаване, предвиждат изискванията за заемане на длъжността. Допълнително предимство са управленските умения, отличното владеене на английски език, компютърната грамотност и компетентността, свързана с познаване на нормативни актове по безопасността на корабоплаването.

Процедурата, която трябва да приключи в началото на следващия месец с избор на нов шеф на Морска администрация - Варна, е трета поред. В предходната, която приключи без резултат в началото на май, за поста се бориха Атанас Дернев и Чавдар Кирков - членове на Българската асоциация на морските капитани, и Георги Гилев - главен експерт "Морска политика" в общината.

Варненската дирекция е без шеф повече от година, след като кап. Богдан Богданов бе уволнен дисциплинарно от вече бившия изпълнителен директор на ИА "Морска администрация" кап. Николай Апостолов. Временно, за по 6 месеца, длъжността изпълняваха шефът на отдел "Квалификация и регистрация на морските лица" кап. Александър Първанов и началникът на отдел "Преглед и регистрация на кораби" кап. Борис Ковачев.

Преди да излязат последните резултати в настоящия конкурс директорът на ИА "Морска администрация" Сергей Църнаклийски заяви, че за съжаление при двете предходни процедури не се е явил подходящ кандидат. В първия случай изобщо не се е стигнало до защита на концепция, а във втория комисията не е одобрила позициите на кандидатите.

Източник: в. "Черно Море"




Още по темата: общо новини по темата: 14
09.11.2010 »
26.10.2010 »
04.05.2010 »
20.04.2010 »
13.04.2010 »
08.04.2009 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Софка заминава
15:40 / 21.09.2024
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: