Морската вода на всички варненски плажове е чиста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
09:08 / 28.06.2017
7316
Морската вода на всички варненски плажове е чиста, показват последните анализите на Регионалната здравната инспекция в града. Пробите са взети от 23 зони за къпане в региона на Варна. С нормални показатели е водата и на "Офицерския плаж", за който миналата година имаше забрана за къпане, съобщава БНТ.

Много от плажовете по варненското Черноморие са с отлично качество на морската вода. Това показва и последният доклад на Европейската агенция за околната среда, която всяка година прави проучване преди началото на летния сезон.

Д-р Юлия Витлянова, Регионална здравна инспекция - Варна коментира: "Това са на "Златни пясъци", Морско казино и Ривиера. На "Св. св. Константин и Елена" до Минерален басейн, Малката Ривиера, Камчия, Романтика, там е водата за къпане с отлично качество, Фичоза, Черноморец и Шкорпиловци".

Васил Кузев е от Пловдив. Вече втора седмица е на плаж във Варна.

Запитан: "Как ще оцените чистотата на морската вода?", той отговаря: "Не е много добра, мръсна е, но като няма по-хубава..."

Не на същото мнение, обаче, е деветгодишният Аслан Юсеинов от Варна, който обича да плува в морето и редовно посещава Градския плаж с родителите си.

"На плажа ми харесва това, че водата е чиста и може да се плува без притеснения".

През целия летен сезон чистотата на водата се изследва два пъти в месеца. По-често се вземат проби от Офицерския плаж, където миналата година имаше забрана за влизане в морето заради завишеното количество на опасни за здравето бактерии.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
ЦИК: Един и същи състав на комисия ще произведе двата вида избори...
Благомир Коцев за важността на районни кметове
Супер новина за шофьорите във Варна! Касае целия уикенд!
Внимание! БДЖ с важни промени за влаковете от и до Варна 
"Време е за възраждане", призоваха от партия "Възраждане" във Вар...
Николоски: България приема македонските аргументи за жп линията п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).