Моряци се уредиха с безплатна телевизия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:06 / 17.12.2008
748
С гледане на цифрова телевизия ще могат да запълват свободното си време през следващата година и половина моряците от фрегатата "Дръзки", които заслужиха за втори път признанието за най-добър корабен екипаж на годината. Обикновено подаряваме телевизори или DVD-та, но тази година решихме наградата да е абонамент, каза кап. I ранг Валентин Димитров, главен редактор на списание "Океан", което ежегодно избира най-добрите екипаж, офицер, старшина и матрос на годината.

За титлата офицер на годината се пребори кап. III ранг Георги Савов от Военноморска база-Бургас, който е печелил приза и през 2002 г. За най-добър старшина бе избран мичман Стефан Стефанов от Свързочния полк на Военноморските сили, а първенец сред матросите е Стоян Стоянов от Военноморска база-Варна. Освен грамоти, те получиха и предметни награди.

Екипът на списание "Океан" връчи и осем грамоти на свои сподвижници, автори и приятели по повод 10-годишнината на печатното издание.

На 2 март се очаква в България да пристигнат втората фрегата и минният ловец, които страната ни закупи от Белгия, съобщи от своя страна командващият на Военноморските сили вицеадмирал Минко Кавалджиев, който отчете свършеното от флота през изминалата година. Фрегатата "Верни" ще бъде посрещната в базата в Бургас, а минният ловец "Цибър" - в тази във Варна. Предвижда се в края на март да се проведе и тържествено кръщаване на плавателните съдове. Планира се и една от двете белгийски фрегати да вземе участие в операцията на НАТО "Актив Индевър" догодина.

През май догодина Варна ще бъде домакин на срещата на командващите на Военноморските сили на черноморските държави. Три месеца по-късно българският Военноморски флот ще поеме командването и ще домакинства поредната активация на Оперативното военноморско съединение на черноморските държави "Блексийфор". Догодина българските ВМС ще честват и 130 години от създаването си. От ръководството на флота отчетоха, че 2008 година е била изключително успешна и ползотворна.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).