Моряците от кораба “Карам I" вече са се върнали в родината си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:26 / 21.12.2010
1112
До началото на 2011 година трябва да приключи разследването на звеното занимаващо се с инцидента с кораба "Карам I" край нос Емине. Това заяви Сергей Църнаклийски директор на ИА "Морска администрация".

Националната следствена служба има срок да приключи разследването до към месец март, когато вече трябва да има яснота за трагедията. Църнаклийски обясни, че моряците вече са се прибрали в родината си, като само капитанът остава във Варна, тъй като той е следствен. Холандския кораб е отплавал от пристанище Варна на 14 декември. 

Църнаклийски присъства днес на кръгла маса на тема: "Бъдещото развитие на пристанище Варна - перспективи и възможности за изграждане на нов контейнерен терминал". Той заяви, че целта на мероприятието е да се чуе мнението на широката морска общественост.

Според него има реална възможност да бъде преборена конкуренцията в лицето на Констанца, но това би било възможно ако се обедини морския бранш. Той уточни, че Генералния план за развитието на Варна върви по процедура. В този план са залегнали точно тези цели - изнасянето на дейностите от Варна -Изток, обособяването на зона за свободен достъп и намирането на подходящи терени за изграждането на такива терминали.

"В момента се обсъжда и възможността за изграждане на дълбоководен контейнерен терминал", каза Църнаклийски и добави, че средства за тези начинания ще се търсят от отдаването на концесии на тази инфраструктура. По отношение на наболелия проблем с японския заем Църнаклийски коментира, че той действително е неизгоден, но там ще се търси политическо решение.


Източник: Радио Фокус

Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
11.12.2010 Инцидентът край Емине не е причинен от употреба на алкохол
09.12.2010 Петър Киров: България разполага с капацитета да се справи с тежки морски инциденти
06.12.2010 Първата подводна снимка от огледа на "Карам І"
04.12.2010 Издирването на моряците от потъналия кораб край Емине приключи
03.12.2010 Задържаха капитаните на катастрофиралия кораб
03.12.2010 Прекратиха издирването на изчезналите моряци
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).