Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Моторджия пое общинската данъчна дирекция
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 04.01.2012Коментари (0)1115
Запален моторджия оглавява общинската дирекция "Местни данъци". От вчера звеното, на което местната власт разчита, за да пълни хазната, се ръководи от Иво Филипов.

Той има повече от 16 г. стаж в Националната агенция за приходите. Тъй като е държавен служител, за назначението му не бе необходимо провеждането на конкурс. Прехвърлен е на длъжността със споразумение между общината и НАП - Варна. Досегашната шефка на данъчната дирекция Венцеслава Коева обаче остава част от администрацията. Тя се оттегли от поста по собствено желание. Със своите знания и опит ще бъде полезна в новото си качество - началник-отдел в системата за финансов контрол. Това обясни за в. "Черно море" главният секретар на общината Михаил Куликов.
За новото лице в кметския екип се носи, че е уважаван експерт в данъчната сфера, особено по отношение на работата с големи длъжници. Тъкмо за това появата му сред общинската администрация отприщва очаквания за по-голяма събираемост на приходите в бюджета на морската столица.
Филипов е известен не само с професионалния си опит, а и със страстта си към моторите. Той е член на "Мототуристически клуб Варна", чийто бос е ексшефът на резиденция "Евксиноград" и волейболен началник Стефан Капитанов. Със своята бяла "Хонда ПАН Европа" данъчният експерт участваше във варненската група, която миналата година завъртя дълъг мотопоход в Кападокия.

В новата си роля - служител на община Варна, той влезе в първия работен ден от новата година. Сядайки на стола на Венцеслава Коева, Иво Филипов ще се нагърби и с отговорността да възстанови доверието към общинската данъчна система. То бе сериозно разклатено след скандала, избухнал около служителка, която бе уличена в кражба на пари от местните налози.

Според Михаил Куликов рокадата в данъчната дирекция е единствената промяна в кадровия състав на администрацията засега. Съкращенията от 15% на общинския щат са неизбежни, но тъй като ще бъдат съчетани и с новата структура в общината, главният секретар прогнозира, че ще станат ясни чак към края на този месец.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: