Може да отменят данък котка във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:11 / 22.06.2013
897
Варненци ще бъдат освободени от безсмисления и донякъде срамен налог върху отглеждането на котка, приет в края на миналата година от общинския съвет. Това ще стане, ако бъдат приети предложенията на финансовата дирекция на общината, публикувани на сайта й. Отмяната на решението да се плаща за мяукащите домашни любимци колкото за куче - 24 лева на година, е една от идеите за промяна на наредбата за определяне и администриране на местните данъци и такси.

Приемането на т.нар. данък котка стана в края на октомври 2013-а по предложение на общинския съветник от партия "Атака" Станислав Темелков. Той оглавява комисията "Обществен ред и сигурност", в която дейностите, свързани с домашните и бездомни четириноги, са приоритет. Мнозинството подкрепи притежателите на котки да плащат колкото и стопаните на кучета, а новият налог влезе в сила от началото на годината. Решението беше прието като абсурдно от повечето потърпевши граждани, а екозащитници обявиха, че ще съдят общината.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).