Музеят за история на Варна също се включва в "Нощта на музеите"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:54 / 15.05.2010
749
За шеста поредна година Музеят за „История на Варна" се включва в инициативата „Светлина и нощ в музея", съобщи Красимира Томова директор на музея. Тя уточни, че осъществяването на инициативата започва през 2005 годината, като идеята е на Френското Министерство на Културата и комуникацията. Повече от 4000 души до този момент са посетили инициативата, като по думи на Томова всяка година броя на хората се увеличава все повече и повече. "Нощта на музеите" се организира от Регионалния исторически музей с участието на ученици от клуб "История" в СОУ "Св. Климент Охридски".

Програмата е насочена към различни възрасти и всички, които посетят в събота срещу неделя музея, могат не само да разгледат атрактивната му експозиция, но и да слушат разнообразни изпълнения. Първи на импровизираната сцена ще излязат деца от френската занималня на Алианс франсез. След тях с музикални изпълнения ще се включат Явор Бакърджиев, Весела Янева и Петър Павлов - ученици в НУИ "Добри Христов", както и техният преподавател Веселин Иванов. Етюди ще изпълнят участници в театралната трупа "Щурче", ще свири дамският квартет от Оперно- филхармоничното дружество.

Камерна изложба, посветена на известния краевед от близкото минало Ярослав Гочев, ще видят още гостите на музея. В 5 витрини ще бъде подредена малка част от дарените от него 2000 експоната - картички на стара Варна, медали и плакети от промишлените изложби (1932 - 1940), документи и снимки, които разказват за спортни събития и за развитието на курортното дело през ХХ в.

Всички са добре дошли в съботната вечер, а входът е свободен, канят домакините от Музея за история на Варна.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).