Мъж опита да изнасили млада жена във варненска квартира, дадоха му 2 г. затвор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:40 / 27.05.2013
1316
За опит за изнасилване, Варненският районен съд наложи наказание от 2 години лишаване от свобода на 29-годишен мъж. 29-годишният К.Кадиров бе признат за виновен в опит за изнасилване на 26-годишна жена.

Престъплението е извършено сутринта на 5 октомври миналата година в квартира в централната част на Варна. Пострадалата ползвала под наем приземни помещения от къща, където живеела на семейни начала със свой приятел. Именно чрез приятеля си тя се запознала с подсъдимия, тъй като и двамата работели в областта на строителството. Вечерта преди инцидента подсъдимият дошъл на гости на двойката, излизали заедно на заведение и продължили да се черпят с алкохол до късно в квартирата им. На сутринта подсъдимият отново се върнал в квартирата и заварил сама 26-годишната жена. Той употребил сила, за да принуди пострадалата към осъществяване на полов акт, като деянието останало недовършено по независещи от волята му причини. Хазайката и съседи успели да чуят виковете за помощ на жената, сигнализирали в полицията и помогнали за задържането на извършителя. Съдебно-медицинската експертиза установява, че пострадалата жена е получила травматични увреждания и временно разстройство на здравето, вследствие на употребената сила и натиск от подсъдимия.

29-годишният К.Кадиров е с чисто съдебно минало. Той следва да търпи наказанието си в затворническо общежитие от открит тип. Съдът го осъди да заплати на пострадалата сумата от 1800 лв., представляваща претърпени в резултат на деянието неимуществени вреди. В тежест на подсъдимия са държавните такси по уважения граждански иск и направените по делото разноски.

15- дневен е срокът за обжалване или протест на присъдата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).