Мъж преби жестоко бившата си до работното й място, осъдиха го ефективно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:43 / 18.11.2013
1066
Районният съд във Варна осъди ефективно 44-годишен мъж за причиняване на телесна повреда, както и за неизпълнение на издадена от съда ограничителна заповед по Закона за защита от домашно насилие.

В съдебна зала днес 44-год. Р. Неджибов призна вината си, че на 21 април т. год. умишлено и с особена жестокост причинил средни телесни повреди на жена, с която дълго време съжителствал на семейни начала и имали дете. Подсъдимият, съгласно наложените от съда мерки за закрила още от м. февруари т.год. имал забрана да приближава на по-малко от 200 метра жилището на бившата си жена и детето, както съответно местоработата или училището им. Въпреки ограничителната заповед, въпросния ден Неджибов причакал потърпевшата близо до работно й място, като с юмруци и ритници й нанесъл побой. В резултат на ударите пострадалата жена получила счупвания на гръдната кост, на дясна зигоматична кост и многофрагментарно счупване на горночелюстен синус, обусловили трайни затруднения в движението на снагата и във функциите на дъвчене и говорене за период от около два месеца. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

След постигнато в съдебна зала споразумение и признание на вината по двете обвинения - нанасяне на телесна повреда (престъпление по чл. 131 а, от НК) и неизпълнение на съдебно решение (престъпление по чл. 296 от НК) , Районният съд наложи на 44-год. Р. Неджибов наказание в общ размер от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, което да търпи при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).