Мъж протестира самичък пред община Варна, не му дават да построи храм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:16 / 12.04.2011
790
Символичен протест се проведе пред община Варна, като единствения протестиращ, който се казва Росен Марков, опъна палатка и заби погребален кръст в градинката пред сградата на община Варна. Поводът за нетрадиционния протест се оказа искането на варненеца да построи храм в гробищния парк в село Тополи.

Той коментира, че много пъти е поставял въпроса пред общинските власти, но не е получил разбиране от там и поради тази причина се е наложило да пристъпи към протеста. По думите му има вече заделен парцел, който той лично е закупил е готов да го дари на гробището, като сега се надява да му издадат виза за строеж. Протестиращият варненец отбеляза, че не иска и средства, тъй като е готов да дари лични средства за изграждането на храма.

"Ако не получа скоро съгласие ще отида да излея основите на църквата, пък нека дойдат и я съборят", категоричен бе Марков.

Протестът на варненеца обаче не е само за изграждането и на църква в гробищата, но и за това да му се позволи да сложи кръст, отново закупен с негови средства над паметника на българо-съветската дружба. Марков заяви, че протестът му е безсрочен и не отхвърли възможността тази вечер да нощува в палатката.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).