Мъжът, опитал се да пазари с фалшиви 20-левки в Търговище остава под „домашен арест”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:44 / 02.12.2008
762
Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Търговище /ТОС/ от миналата седмица, с което за Нури Хюсниев от Омуртаг, обвинен затова, че се опитал да пазари с фалшиви двадесетолевки бе определена мярка за неотклонение „домашен арест". 24 годишният мъж е привлечен като обвиняем след като на 21 ноември в Търговище се опитал да прокара в обръщение 4 банкноти по 20 лв, за които знаел, че са ментета.

Въззивната апелативна инстанция потвърди като законосъобразни изводите на съда в Търговище, според който събраните гласни свидетелства, експертната справка и други материали по категоричен начин обосновават предположението, че младият мъж е направил опит да пазарува с фалшивите двайсетолевки. Нури е признал деянието и оказал пълно съдействие на полицията за разкриване на обективната истина. Заедно с още едно лице се опитали да пазарят хранителни стоки от търговски обект в Търговище, но продавача веднага разпознал ментетата. В настоящия момент Нури е в изпитателния срок на присъда за кражба на РС Омуртаг, но с оглед на самопризнанията и съдействието в хода на разследването първоинстанционният съд е преценил, че няма опасност той да се укрие. След като потвърди изводите на ТОС Апелативният съд във Варна определи като неоснователна жалбата на адвоката на Нури да се измени мярката за неотклонение от „домашен арест" в по-лека.

Определението на втората съдебна инстанция е окончателно.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).