НАП Варна проверява казаните за варене на ракия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:25 / 28.11.2012
632
Варненските данъчни започнаха проверки на обектите за варене на ракия във Варна и областта, съобщиха от приходното ведомство. В сезона на ударно превръщане на гроздето в ракия варненските данъчни са установили чрез дистанционно наблюдение на касовите апарати в пунктовете за варене на ракия, че голяма част от тях отчитат, че извършват тази услуга два пъти седмично. През последните няколко дни са проверени 25 обекта, като 4 от тях ще бъдат поставени под физически контрол, тъй като при тях е установено нереално ниско отчитане на извършваните услуги. На други 7 собственици на казани са съставени актове за нарушаване на КСО - невнесени здравни и социални осигуровки. На лицата, при които по време на проверките данъчните установят, че укриват оборот, ще бъдат възложени ревизии.

От НАП Варна съветват лицата, които ползват обектите за варене на ракия, да изискват касов бон за предоставената им услуга. Ако им бъде отказано да им се издаде такъв, да подадат сигнал в териториалната дирекция или на Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).