НАП Варна ревизира 15 автошколи и инструктори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:41 / 28.02.2011
761
През 2010 година ТД на НАП Варна започна 7 проверки и 15 ревизии на автошколи и инструктори, предлагащи кандидат-шофьроски курсове в региона, които продължават и в настоящия момент. В хода на ревизионните производства инспекторите по приходите са установили, че голяма част от тях не осчетоводяват реално получените суми от курсистите. При една от ревизиите, инспекторите са установили, че на 60% от курсистите, които са вписани в регистъра на преминалите обучение, не са издадени фактури за заплатените суми. По този начин автошколата е укрила за две години 149 хиляди лева, като пред приходната агенция е декларирала под 50 хиляди лева годишно. Предстои инструкторът да бъде регистриран по ДДС и да му бъдат начислен ДДС, включително с лихвите, за целия ревизиран период.

Анализ на риска на НАП сочи, че при 88% от всички фирми и физически лица, предоставящи услуги за обучение на кандидат-шофьори, има риск от укриване на приходи, а средната щета за бюджета от това е 3,074 млн. лв. на година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).