НАП дава възможност на регистрираните по ЗДДС лица да изтеглят справките-декларации като файл

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:40 / 06.12.2023
1687
Близо 26 000 регистрирани по Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС) лица в ТД на НАП Варна вече имат възможност да изтеглят като файл подадените от тях справки-декларации, заедно с дневници за покупки и продажби по чл. 124 от ЗДДС. 

Това може да се направи през Портала на електронните услуги на НАП, чрез избор на функционалност "Подадени данни“  в услугата "Приемане на справка – декларация по ДДС/Приемане на VIES - декларация“. В таблицата, която се визуализира на екрана, има списък със справки-декларации по чл. 125 от ЗДДС. При преглед на подадените данни с конкретен входящ номер, чрез линковете в колона "Файлове“,  могат да бъдат изтегляни подадените файлове на справка-декларация за ДДС, дневник за покупки, дневник за продажби и VIES-декларация. 

Изтеглянето на файловете е възможно за справки-декларации за ДДС, VIES-декларации и отчетни регистри по ЗДДС, подадени след март 2013 г. 

Достъпът до функционалността се осъществява според Правилата за ползване на електронните административни услуги на Националната агенция за приходите (НАП), предоставяни с квалифициран електронен подпис (КЕП).

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Започваме поредица от важни проекти!
Взеха важно решение за Аспарухов мост
Министър Малинов с важна новина от Париж за новите реактори на АЕ...
Тестват системата BG-Alert днес във Варна
Атрактивна изложба стартира във Варна
Полицейска акция на територията на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).