Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
“НДСВ на прицел” във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:47 / 15.03.2009Коментари (0)672
© Impact Press Group
НДСВ ще се яви самостоятелно и на европейския, и на националния вот през лятото. "Не сме водили предизборни разговори с никого и няма да го направим и в бъдеще". Това заяви на политическия диспут "НДСВ на прицел", зам.- председателят на жълтата партия Минчо Спасов. "Срещата на неудобните въпроси" събра във ФКЦ във Варна повече от 200 граждани. Още близо 50 хиляди варненци гледаха диспута на живо по ТВ Варна. Въпреки че лидерите на местните партии бяха официално поканени да участват и "атакуват" с въпроси министъра на МДААР Николай Василев, народния представител Минчо Спасов, експерта от Икономическия съвет на НДСВ Владимир Каролев и шуменската общинска съветничка Даниела Русева, никой от тях не дойде или изпрати представител на политическата си сила. Водещият на срещата "НДСВ на прицел" Иван Гарелов показа и обратните разписки за приетите "по принцип" покани за участие в диспута.

Въпросите за предизборната и изборната стратегия и политика на Националното движение за възход и стабилност бяха преобладаващите в двучасовия словесен двубой. Дали ще се коалира НДСВ с ДПС вълнуваше най-често варненци. "Спекулации!", беше краткият отговор на Владимир КАролев. По думите на министър Николай Василев, с наближаването на изборния ден "в пространството ще се увеличи интензитета на слуховете, какъвто е този за коалирането ни с партията на Доган". Той категорично отрече да са се водили преговори, с която и да е партия на тема "Обща листа". Даниела Русева припомни, че тя е представител на Шумен, град от т.нар. "смесени райони" на страната. "Дори и при нас- в Шумен, нито сега, нито преди се е говорило за коалиране с ДПС", каза още РУсева.

Със смъртоносна хватка, сравни варненецът Вълчо Друмев, коалирането на НДСВ с БСП и ДПС. Той попита защо все още жълтата партия не е излязла от тройната коалиция и по този начин не е предизвикала предсрочни избори. "А откъде ще мине тогава пътят на "кораба" България към Европа, след като "влекача" на ДПС "дърпа" към Босфора, а този на БСП към Москва река?", контрира Минчо Спасов. По думите му, единственият възможен път към ЕС е по Дунав, а този "транспортно-политически" вектор е каузата на НДСВ вече 8 години. Според Владимир Каролев, в световна икономическа ситуация, като днешната, и 2 месеца преди изборите, е безотговорно да се правят подобни радикални крачки. Задачите, които си е поставила НДСВ да изпълни в малкото време, което остава до изтичането на мандата, са твърде сериозни. В противен случай биха се поставили под въпрос и вече осъществени задачи. Това е мнението на министър Николай Василев. Не може да се рискува постигнатото от НДСВ-депутатите и министрите през последните 4 години, като въвеждането на плоския данък, разумното и рационално редуциране на администрацията и постигнатите нови срокове и проценти на "майчинските" плащания.

Въвеждането на задължително гласуване в България ще бъде задача номер 1 за НДСВ. Тъй като това, очевидно, няма да стане в рамките на 40 НС, ние ще работим за промяна на Конституцията и в тази посока, и в 41, и 42 Парламент, подчерта председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Минчо Спасов. Президентът не предлага засилване на мажоритарния елемент в избирателната ни система, а само пласира прикрит пропорционален компромис, подчерта още той. Тъй като класическата мажоритарна система не е удачна за страни с еднокамарен Парламент /каквато е Българпия/, е добре да се приеме смесения вариант на гласуване от последните Евроизбори. Разликата трябва да бъде обаче само в по-ниския процент на пропорционалната квота- около 5 на сто за предпочетен кандидат, смятат политиците от НДСВ.

Източник: dnesplus.com









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Бури и градушки 2024
Избори в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: