НПО във Варна няма да бъдат освобождавани от наем под общ знаменател

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:52 / 05.01.2012
811
Исканията за освобождаване от общински наем на доставчици на социални услуги ще се разглеждат поотделно и самостоятелно. Това реши вчера комисията по социални дейности и жилищна политика към Общинския съвет във Варна. Проблемът бе дебатиран на предишното й заседание, като конкретният повод бе искането на фондация "Вяра, надежда и любов" да бъде освободена от плащането на наем върху заеманата общинска площ.

Тогава то не бе удовлетворено, тъй като се чуха мнения, че неправителствената организация (НПО) формира счетоводна печалба. В крайна сметка дискусиите приключиха с общо становище за еднакво отношение по проблема с освобождаването от наем към всички НПО, изпълняващи функции на община Варна и благородни мисии.

На вчерашното си заседание съветниците трябваше да избират измежду 3 възможности - безвъзмездно ползване на имотите от всички доставчици на социални услуги, възмездно ползване или всеки казус да се разглежда поотделно и самостоятелно, като се спряха окончателно на третата. Удовлетворено бе и искането на "Вяра, надежда и любов", на чиято кухня разчитат 550 социалнослаби.

На заседанието бе решено също щатът на Домашния социален патронаж да се увеличи с 4 бройки за шофьори. Предложението бе на кмета Кирил Йорданов. Увеличението се налага заради закупените 2 микробуса за нуждите на деца с множество увреждания, които посещават СОУ за деца с нарушено зрение "Д-р Иван Шишманов". Плановете са в близко време да бъдат осигурени още 2 специализирани автомобила.

Комисията разгледа и молба от изпълнителния директор на УМБАЛ "Света Марина" доц. д-р Жанета Георгиева за осигуряване на ведомствено жилище на лекар специалист от София, който ще оглави бъдещата лаборатория за изследване на тумори в лечебното заведение. Становище ще бъде взето след намиране на подходящ апартамент.

Комисията гласува и персонални пенсии на 2 деца в тежко семейно положение. Отпускането им ще стане факт след одобрението на Министерския съвет.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).