На 15 юни кметът ще определи сроковете за обществените обсъждания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:12 / 12.06.2009
1392
Да се премине към обществени обсъждания на Общия устройствен план, беше общото становище, изразено от всички експерти, участвали снощи в работно заседание на Националния експертен съвет по устройство на територията и регионалната политика /НЕСУТРП/ и Общинския експертен съвет по устройство на територията /ОЕСУТ/, който се проведе в зала „Варна" на Община Варна. Днес заседанието продължава от 10 ч. Очаква се съветът да даде мнение за преминаване към обществените обсъждания, като това ще бъде финала на предварителната фаза по разработването на ОУП. Планът ще бъде подпечатан, като по един екземпляр ще остане в МРРБ, в Община Варна и в ТПО - Варна.
„На 15 юни кметът Кирил Йорданов ще определи сроковете за обществените обсъждания", каза арх. Вили Жечев - зам.-кмет на Община Варна.

Министерството на околната среда и водите е дало положителна оценка на Оценката по съвместимостта с Натура 2000. Становището на министерството е, че няма пречка да се открие и общественото обсъждане по екологичната оценка, коментира инж. Людмил Икономов.

Днес съвместната работна група оцени коригирания предварителен проект на ОУП. Изслушани бяха становищата на екипа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на независимият експерт проф. Стефчо Димитров - преподавател в УАСГ, на арх. Димитър Стефанов - председател на САБ, на арх. Минчев от КАБ, на инж. Александър Витанов, на Община Варна и на районните архитекти.

„Необходимо е варненци да разгледат внимателно плана и да дадат конкретни и обосновани предложения на обществените обсъждания, които трябва да започнат час по-скоро" призова Лидия Станкова - директор на дирекция „Устройство на територията и проекти" в МРРБ, която водеше работната среща.

В края на заседанието и гостите имаха възможност да споделят с НЕСУТРП виждания и лични проблеми, свързани с проекта на ОУП.

Всички експертни становища вече са на сайта tpovarna.com
(http://tpovarna.com/index.php?page=varna&item=71).


Виж коментарите (0)

Още по темата (228):
20.01.2013 Хората от Евксиноград излязоха на протест заради високите данъци
03.12.2012 Възлагат изработката на 5 подробни устройствени плана във Варна
18.10.2012 Грандиозни проекти за пешеходните зони на Варна
17.10.2012 Близо 400 000 лв. дължи общината на авторския колектив на ОУП на Варна
19.09.2012 Утвърдиха трите основни зони за градско възстановяване и развитие на Варна
19.09.2012 Обсъждат трите зони за развитие на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).