На 27 и 28 октомври Варна отбелязва Месеца за борба с остеопорозата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:11 / 20.10.2011
888
И тази година Световният ден за борба с остеопорозата 20 октомври се провежда под егидата на Международната фондация по остеопороза в над 200 страни в света.
У нас беше проведена шестмесечна инициатива "Познавате ли риска си от остеопороза?", чиито организатори са Регионалните здравни инспекции, съвместно с Асоциация "Жени без остеопороза" и с подкрепата на Министерството на здравеопазването. Тя включва организиране на скринингови и информационни кампании за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костната плътност.

На територията на регион Варна от месец април до месец септември 2011 год. такива кампании бяха проведени сред населението на общините Дългопол, Вълчи дол, Бяла, Долни Чифлик и Ветрино.

Месецът за борба с остеопорозата ще бъде отбелязан във Варна на 27 и 28 октомври (четвъртък и петък). Събитието ще се проведе в сградата на Регионална здравна инспекция - ул."Брегалница"№ 3. Посетителите ще имат възможност да разгледат изложението на информационни материали; да определят личния си риск от остеопороза чрез попълване на Едноминутния тест за оценка на риска и да измерят костната си плътност на преференциална цена от 5 лв., след предварително записване на телефон 0889 53 07 54 г-жа Кирова.

На място ще се извършват консултации по профилактика на остеопорозата чрез подходящ хранителен и двигателен режим от лекар - специалист по хранене и диететика. Случаите с намалена костна плътност и наличие на рискови фактори за развитие на заболяването ще бъдат насочвани към центровете и специализираните кабинети по остеопороза в региона.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).