На 31 май теглят томболата за детските градини във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:00 / 24.05.2010
429
На 31 май от 15 часа в зала "Пленарна" на Община Варна, ще състои томболата за местата в детските градини във Варна, съобщават от пресцентъра на общината.

Тази година за първи път, приемът в детските заведения ще бъде на случаен принцип. Системата бе въведена с цел да се премахне продължителното чакане на родителите през забавачките.

Според електронният регистър за прием в детските заведения, свободните места в яслените групи във Варна са 406 в общо 26 групи, а в детските градини - 1861, разпределени в 88 групи. В същото време подадените молби за прием в детските ясли са 1057. За прием в градините са подадени 2186 заявления.

С цел максимална прозрачност при въвеждането на новата система, бе решено, че самото генериране на числата няма да се извършва от общинските служители. По този повод е разработена връзка към специализирана система за генериране на истински случайните числа. Тази система е създадена и се поддържа от Д-р Мадс Хеър, преподавател към Катедрата за Компютърни Науки и Статистика в колежа Тринити, Дъблин, Ирландия. Системата за случайни числа е сертифициран от незвисими организации и се използва в широк спектър от приложения, съобщават още от общината.

Друга функция на тази система е да пази данните за всички генерирания и да предоставя достъп до тях. За всяко едно случайно число се пази точна дата на генериране, приемът, за който е използвано, както и за кое дете се отнася. Родителите могат да проверят валидността на разпределените им случайни числа след подаване на молба към Дирекция Образование. Числата се съхраняват в продължение на 5 години в защитена база данни.

Източник: dnesplus.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).