На Цветница събират пари за братче и сестриче от Варна с рядко заболяване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:44 / 25.04.2013
877
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Благотворителен концерт за набиране на средства за 6-годишния Ники и 5-годишната му сестричка Дени се организира на Цветница във варненския квартал "Вл. Варненчик". Концертът ще започне в 18.30 в читалище "П.Р.Славейков".

Николай и Деница са родени са с рядкото метаболитно заболяване левциноза, което налага спазването на строга нискобелтъчна диета. Децата не могат да преработват 3 аминокиселини, които много бързо - само за седмица - се натрупват токсично в тялото и започват да увреждат мозъка. Месото, млякото, варивата и ядките са бавнодействаща отрова за тях. Налага се да се хранят със специално преработени храни, предаде Дарик.

Поради късното поставяне на диагнозата, Ники има мозъчно увреждане, наподобяващо ДЦП, и нужда от редовна рехабилитация, за която семейството няма средства. С много усилия, постоянна работа и упражнения неговото състояние се подобрява. Сестричката му Дени, която е диагностицирана навреме и поставена на диета скоро след раждането си, е здраво дете.

Целта на благотворителния концерт е да набере средства за закупуване на специалните храни и за по-нататъшна рехабилитация.

В концерта ще участват ансамбъл "Китка цвете", танцовият състав при ОУ"Патриарх Евтимий" и ансамбъл "Одесос" при МВР Варна. На сцената ще излязат още детският танцов състав "Изворче" към читалище "Просвета" в Аксаково, танцовият ансамбъл "Гергана" към Техническия университет, както и танцови състави при СОУ "Елин Пелин". Входът е 5 лева.

В деня на концерта в читалището ще има и благотворителен базар с ръчно изработени предмети от децата от Учебно-творчески център "Пламък" и майки на деца с редки заболявания.

Банковата сметка, по която също се набират дарения за Ники и Дени, е:

Надежда Николова Колева
ИНВЕСТБАНК АД КЛОН ВАРНА
IBAN:BG46IORT73771004564900
BIC IORTBGSF


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).