На хулигана Шийлдс му се идва в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:18 / 10.09.2010
1170
Английският футболен хулиган Майкъл Шийлдс би се върнал отново в България въпреки мъчителните спомени от задържането му и времето, което прекара в затвора във Варна. Това сподели самият той пред местния ливърпулски всекидневник "Ливърпул еко" по повод една година от помилването му. Припомняме, че преди пет години той бе осъден от Варненския окръжен съд на 15 години затвор за това, че едва не уби бармана Мартин Георгиев на Златни пясъци, удряйки го с паве в главата. Впоследствие съдът намали присъдата му на 10 години, а след като той бе преместен в Англия, бе помилван от кралицата по предложение на правосъдния секретар на Великобритания Джак Строу. Макар че всички доказателства категорично сочеха, че именно Шийлдс е човекът, който разби главата на българския барман с улично паве, той все още счита, че е невинен и настоява за повторно гледане на делото му, с което неговото име да бъде изчистено. "Когато първоначално ме помилваха, от българското правителство пожелаха да видят документацията на Великобритания по казуса, но като спря да се шуми, те бяха доволни. Измъкнаха се без особени скандали", недоволства Шийлдс. "Все още искам делото да бъде гледано отново, но към момента изгледите са това да се случи след години. Трябва да се промени мисленето там (бел. ред. - България)", споделя Шийлдс пред "Ливърпул еко". "Може би едно ново правителство може да каже, че така или иначе това не е било тяхна грешка, когато истината се появи. По-вероятно е просто да се извинят", продължава ливърпулският хулиган. "Опитвам се да следя какво се случва там (в България). В момента политическата ситуация е крайно дясна. Просто ще трябва да изчакам да се появи възприемчив човек в тяхното правителство, който да разбере какво се случи и да го подтикна, но това няма да го бъде скоро. Нуждая се от човек, който иска да направи добро име за себе си - с удоволствие ще му позволя да използва именно моя случай", обясни положението, в което се намира англичанинът.

Сприятелил се със съкилийник убиец

Шийлдс сподели пред английския вестник, че има и няколко добри спомени от България. "Все още поддържам връзка с един приятел, с когото се запознах в затвора. Той се казва Иван и също като мен лежеше за убийство. За щастие той излезе преди месец. Ако бях изпълнил цялата си присъда, той щеше дори да излезе преди мен. Иван казва, че нищо не се е променило там. Правителството дори използвало рецесията, за да обвинява малцинствата за различни неща", завършва разказа си хулиганът.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
05.01.2010 Пострадалият барман: Не мисля, че друг трябва да поема вината на Шийлдс
04.01.2010 Хулиганът Майкъл Шийлдс издаде книга, чакал извинение
16.11.2009 България отказа да гледа наново делото „Шийлдс"
06.10.2009 Няма обстоятелства за възобновяване на делото срещу Шийлдс
15.09.2009 Шийлдс-старши: Кракът ни повече няма да стъпи в България
13.09.2009 Майкъл Шийлдс бил готов да се върне в България
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).