На жителите на тази варненска улица им писна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (23)
14:28 / 28.02.2024
13387
Поредицата от промени на маршрутите на линии с номера 12 и 10 заради ремонтите в Цветния квартал във Варна оставиха хората, които живеят и работят там, без възможност да ползват градския транспорт. Те вървят с километри пеша, за да стигнат до "най-близката" спирка, която, оказва се, е тази на Регионалната здравна инспекция. 

2 500 крачки. Толкова отмерва всеки ден крачкомерът на телефона на Даниела Манчева, която трябва да върви от блок 31 на улица "Подвис" до спирката. "Линия 12 не върви по маршрута си заради ремонтите. Бяхме се примирили и с това, че линия 10 има променен маршрут, но положението вече е нетърпимо. Това е единственото превозно средство, което ни обслужва", възмущава се Манчева. 

Оказва се, че от ВиК-Варна до улица "Подвис" спирка няма, допълни Манчева пред БНР. 

Трябва някой да поеме отговорността, категорични са хората. Проблемът им започва преди една година, когато едната линия спира да обслужва спирките в кв. "Изгрев", Вятърна мелница и "Подвис". Сега обаче районът е напълно отцепен откъм градски транспорт. 

След общо събрание, на което хората споделят на Даниела Манчева за проблемите си, тя решава да вземе присърце това решение и да потърси разрешението му. Живеещите в квартала ще изпратят официално писмо до Община Варна с искане да вземат решение за по-удобна връзка или евентуална промяна на маршрута на номер 10. "Но ако се вземе такова решение, да се помисли за хората, които не могат да се движат, за майките с малки деца, за възрастните. Сега започвам да водя тази битка за помощ. Ако е нужно, ще се събират и подписи. Виждаме колко ни е трудно", допълни Манчева.

Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).