Над 1000 души са посетили Аладжа манастир и Историческия музей през почивните дни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:44 / 03.05.2010
24110
Над хиляда души са посетили Аладжа манастир и Историческия музей във Варна през почивните дни. Това каза ст.н.с. д-р Валентин Плетньов директор на Регионалния исторически музей (РИМ) - Варна. Той добави, че вече започва да се чувства увеличение на посещенията най-вече в тези две културни институции, което е нормално за месец май, когато започват да идват круизните кораби и първите групи туристи. Плетньов добави още, че събота и неделя е имало много румънски посетители, както и пасажери от първия за тази година британски пасажер "SAGA RUBY", който откри круизния сезон на пристанище Варна. Корабът е в състояние да превозва 666 туристи. Много са били посетителите и в Аладжа манастир, където освен много румънци е имало и българи, както и ученически групи.

По отношение на реставрацията на Римските терми, Плетньов коментира, че в момента се работи по много голям проект, който ако бъде одобрен от Европейската комисия по култура, могат да се отпуснат до 10 млн. евро, за реставрация на културни обекти във Варна и региона. „За сега не искам да говоря много, но ако всичко бъде одобрено, то с парите наистина може да направим много за културните обекти", добави директора на историческия музей във Варна.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).